Det är den stora valdagen. Gå och rösta!

on

I ett väldigt spritt inlägg på sociala medier så konstateras att man faktiskt får gå och rösta idag. Annars har man förverkat sin rätt att gnälla i fyra år 🙂

Riktigt så är det naturligtvis inte, det är mycket allvarligare än så. Hela vår demokrati bygger på att medborgarna är med och säger sitt i valet. Vi är ett land med ett högst valdeltagande och det ska vi vara rädda om så oavsett vem just du valt att lägga din röst och ditt förtroende till så har man gjort ett bra val redan genom att bara rösta.

Nu får vi tillsammans se till att genomföra denna valdag så demokratiskt och rättvist som möjligt. Hjälpas åt att se till att det finns valsedlar för alla partier på plats och att röstningen kan ske utan otillbörlig påverkan.

Vi har redan haft en valrörelse som kantats av tveksamma budskap och tveksamma metoder framförallt på sociala medier. det får vi diskutera efter valet. Nu handlar det om att ärlighet varar längst och då får alla demokratiska krafter sluta upp för att fixa det här valet så vi kan känna oss stolta över det och stolta över vårt land när vi vaknar i morgon bitti.

 

/J

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s