Liberalernas toppkandidat till Riksdagen, Anne KJ, firar Hemtjänstens dag 27/1 och hyllar hemtjänsten året om…

on

Anne profilbild

Hemtjänstens dag den 27 januari är en hyllning till alla personer som jobbar inom hemtjänsten. 365 dagar per år dag och natt går personalen ut för att utföra insatser i form av service och personlig omvårdnad i samband med den dagliga livsföringen. Personalen har ofta överenskomna tider för sina besök.
Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen.
Det spelar ingen roll vad det är för väder. Det som spelar roll är, hur personalen ta sig fram. Personalen kör bil, båt, skoter, cyklar eller går. Det kan storma, snöa, regna, hagla, åska eller vara sträng kyla i flera dagar.
Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen.
Dagarna är aldrig sig lik. Det finns möten med människor där den enda kontakten med omvärlden är just Hemtjänsten. De enda samtalen under en dag som våra brukare har, är med Hemtjänstens personal. Vilken lycka för den som möter Hemtjänsten.
Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen.
Personalen möter olika individer dagligen med olika behov. Individen i centrum är ledtråden för personalen. Det gäller att på en kort tid inte bara geografiskt hitta till dessa individer utan den största utmaningen är att kunna ställa om så att individen där hemma bemöts med respekt. Det är det som gör om Hemtjänsten kan utföra sina insatser eller ej. Det är personalens förmåga att göra detta som gör skillnad.
Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen.
Det är sällan vi läser i tidningar eller hör reportage om hur Hemtjänsten gör skillnad. Det är alltför ofta det som skrivs eller rapporteras när Hemtjänsten misslyckas i sitt uppdrag. Det är tråkigt och påverkar personalen oerhört mycket särskilt när de flesta uppdragen genomförs med god kvalité och brukarens bästa i första rum.
Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen.
Det är helt fantastiskt att så många människor i Sverige får insatser utförda dagligdags.
Tänk tanken att samhället skulle vara utan Hemtjänst. Det är en omöjlighet. Tvärtom så växer Hemtjänst insatserna förmodligen i hela Sverige och behovet av personal ökar samtidigt när utbudet av personal minskar. En del tekniska lösningar kommer att behövas och är i sin ordning. Tekniken kan inte lirka och bemöta individer där hemma för att få samtycke för insatsernas genomförande. Personalen kan och gör det varje dag och natt under 365 dagar per år.
Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen i hela Sverige.

Anne Kotavuopio Jatko, 54 år , Liberal från Jukkasjärvi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s