”Ny landstingssubventionerad flyglinje upprör och oroar”

on

Mitt i vårt svåra prioriteringsarbete med den strategiska planen för 2017-2019 så presenterar landstingsledningen ett ärende där de föreslår att landstinget ska gå in och subventionera ytterligare en flyglinje. Hade vi inte redan varit inne i slutet av maj hade jag tror det var ett Aprilskämt, säger Liberalernas gruppledare i landstiget Jens Sundström. 

Förra gången Landstinget gav sig in i flygverksamhet var det Tromsölinjen som vi trots reservationer och överklaganden inte fick dem att ändra sig på. Denna gång gäller det en konkurrerande linje mellan Gällivare-Arvidsjaur och Stockholm. http://www.nll.se/publika/lg/verk/Kansli/Lst/2016/Landstingsstyrelsens%20f%C3%B6redragningslista%20160602.pdf (sista ärendet). 

Detta innebär att man trots haveriet med de beslutade sparplanerna och den delårsrapport som fortsätter att lysa rött väljer att utöka sina åtaganden inom de delar som inte ligger inom sjuk- och hälsovården. Ytterligare flyglinjer är inte vad Norrbotten behöver satsa på när det ser ut som det ser ut inom sjukvården. Sådana prioriteringar gör oss i Liberalerna både upprörda och oroliga när vi står inför stora utmaningar inom länets sjukvård. 

Detta innebär dessutom att man med offentliga medel från bland annat landstinget går in och konkurrerar med de flyglinjer som redan är igång och som är upphandlade (subventionerade) via Rikstrafikens upphandlingar med statliga pengar.

Offentliga medel som konkurrerar med offentliga medel…på en privat marknad?! Ja nog är detta något sorts sorgligt rekord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s