Om vårdplatssituationen och enrumsstrategin!

Liberalerna i Norrbotten har tidigare uppmärksammat vårdplatssituationen i Norrbotten utifrån ett antal perspektiv. Ett perspektiv är trenden inom vårdsverige där allt fler vårdavdelningar planeras mot enrumsvård. Ett annat är den gamla tanken på att så länge vårdsalar för flera patienter är i drift så ska man så långt som möjligt separera kvinnor och män och dessutom försöka gruppera patienter efter hur deras sjukdomstillstånd ser ut. Ett tredje är att vi på Sunderby sjukhus har utökat volymen och kvalitén på vårt patienthotell för att avlasta de ordinarie vårdavdelningarna, anser Jens Sundström (L). 

Därför har Sundström i en interpellation ställt tre frågor till  landstingsrådet Glenn Berggård (V).

– Hur stor del av NLL:s vårdplatser är fortfarande utformade som vårdsalar för flera patienter? Hur ser strategin ut för att få till mera enrumsvårdplatser?

-Anser du att det är acceptabelt med vårdsalar där män och kvinnor med olika sjukdomstyngd blandas? Har man som patient rätt att kräva en könsuppdelad eller enskild vårdsal?

– Hur ser vårdplatssituationen ut på Sunderby sjukhus idag vad gäller beläggningsgrad för olika avdelningar och deras arbete med att lägga över fler patientdygn på patienthotellet? Har patienthotellet kommit upp till den planerade beläggningsgraden?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s