Björklund: Alla kommuner måste ta ansvar för flyktingar

Från Jan Björklunds nyhetsbrev

Det fruktansvärda kriget i Syrien gör att människor flyr för sina liv, det är en humanitär katastrof som pågår. Min och Folkpartiet liberalernas utgångspunkt är att alla länder i EU måste hjälpas åt och ta ansvar för de flyktingar som söker skydd.

På samma sätt som vi kräver att alla länder inom EU ska ta sitt ansvar, så måste vi också se till att detta ansvar delas av alla kommuner i Sverige. Flyktingmottagandet är ett nationellt åtagande och ansvaret måste vara gemensamt.

Under Alliansregeringen har fler och fler kommuner i Sverige öppnat upp för att ta emot flyktingar, vilket är mycket bra. Men det finns fortfarande kommuner som inte tar emot tillräckligt många. Folkpartiet anser därför att staten ytterst ska kunna tvinga kommuner att ta ansvar för flyktingmottagandet. Det nationella gemensamma intresset måste vara överordnat det kommunala.

Liberala hälsningar,

Jan Björklund

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s