FP kräver kriskommission för primärvården

På morgondagens sammanträde med landstingsfullmäktige tar FP upp denna fråga på dagordningen och lämnar samtidigt in en motion i ämnet.

Problemen med att bemanna våra Hälsocentraler är gammalt men våra ”läkarlösa” Hälsocentraler i Piteå älvdal har varit en riktig alarmklocka för oss och när problemen bara eskalerar och pågår under lång tid så har de medicinska säkerheten och vårdens prioriteringsordning satts ur spel. Om inget görs är bara frågan vilken som blir, inte om, nästa Hälsocentral att bli anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) precis som Haparanda HC blev för ett drygt år sedan.

Landstinget har stor resurser inom primärvården men vi är dåliga på att samarbeta. När en Hälsocentral krisar står de lika ensamma som om de vore en småföretagare som drev verksamheten och det går ut över patienterna.

Vi har nått vägs ända. Vi måste fråga oss om dagens organisation är lämplig, och möjlig att upprätthålla, för framtiden. Vi behöver ett par nya ögon som hjälper oss i en kriskommission för att öka samarbetet och jämna ut kvalitén inom primärvården.

Med vänlig hälsning/ Jens

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s