Vänsterpartiet är alltid till salu!

on

Landstingsvalet i Norrbotten blev en rysare. När detta skrivs är inte sluträkningen klar och om det rödgröna blocket med S, V och MP skulle kunna regera vidare med ett mandats övervikt eller inte är inte klart. Men vad spelat det för roll när norrbottningarna röstat för en ny landstingsledning utan socialdemokraterna och landstingsrådet Kent Ögren.
Det är verkligen ett nytt läge efter valet. Sverigedemokraterna tar plats med tre mandat och Kent Ögrens cyniska sjukvårdspolitik har skapat brutala klyftor i vården mellan de som har närhet till ett riktigt akutsjukhus och de som inget har. Detta syns tydligt i det geografiskt polariserade valresultatet där sossarna helt tappat sin dominans i väljarstödet utanför våra större kommuner.
Historiskt har Vänsterpartiet alltid agerat stödparti till socialdemokratin. Vill man göra allvar av sina löften att utestänga Sverigedemokraterna från inflytande i våra viktigaste välfärdsfrågor inom sjukvården så håller inte detta. Vi kan inte ha en kraftigt stukad socialdemokrati som regerar vidare med sina stödpartier med ett mandats övervikt. Det finns bara ett parti som uteslutit fler av sina ledamöter än SD och det är socialdemokraterna i sin landstingsgrupp. Väljer Vänsterpartiet att fortsätta stötta Kent Ögren så innebär det också att Vänsterpartiet gör sig beroende av SD.s stöd så fort en enda ledamot trotsar partipiskans vinande. Landstinget behöver en ny ledning utan socialdemokraterna och sverigedemokraterna med kraftigare parlamentariskt stöd än den gamla blockpolitiken ger. Sjukvårdspartiet som är valets vinnare måste någon gång få krypa upp ur oppositionsträsket och ges chansen att visa att de kan ta ansvar för vårdens utveckling i Norrbotten.
Vi är beredd att släppa fram en ny landstingsledning som utestänger socialdemokraterna, som kan visa upp ett bredare parlamentariskt stöd för att utestänga SD, där vi kan bocka av flertalet av Folkpartiets vallöften till Norrbottningarna som bland annat innefattar:

1. Läkarjour till Arjeplog.
2. Förstärkt ambulanssjukvård med 20min inställelsetid även i glesbygd.
3. Akutkirurgi i Kiruna.
4. Rättvisa löner och studievillkor också för Vårdförbundets medlemmar.
5. En utökad vårdgaranti som även omfattar utredningar.
6. Satsningar på löneutveckling istället för hyrpersonal.
7. Ett länsgemensamt kollektivtrafikkort.

Norrbottningarna ska kräva att Vänsterpartiet tar upp samtal med Sjukvårdspartiet med mål att bilda en regnbågsallians för i Norrbotten klingar Vänsterpartiets valslogan ”Inte till salu” falskt. V är och har alltid varit till salu. Ofta har de bara sålt sig alldeles för billigt till socialdemokraterna! Norrbotten har glidit isär och gått sönder under Kent Ögrens ledning. Det är dags att få en ledning för vårt landsting som tar kravet på en likvärdig sjukvård i länet på allvar.

Jens Sundström (FP)
Oppositionslandstingsråd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s