Sjukvården hotar Margit 93 med polis

on

Det är för jäkligt att läsa Norrbottens Kurirens artikel om Margit 93 som landstinget hotar att kasta ut från sjukhuset med hjälp av polis. Margit är klämd mellan det socialdemokratiskt styrda landstinget som dragit ned på antalet vårdplatser och den socialdemokratiskt styrda kommunen Luleå som prioriterar alla sorters byggnationer förutom äldreboenden.

Det är speciellt tydligt för mig som arbetat med Yvonne Stålnacke både när hon var landstingsråd och när hon nu är kommunalråd.När hon var i landstinget var det hon som ville ta till storsläggan för att få ut gamlingarna från sjukhuset och skällde på kommuner som inte stod redo med äldreomsorgen. Nu står hon på andra sidan och kan inte möta upp de äldres behov av omsorg. Är det den äldreomsorgen i Luleå hon är så stolt över?

Den röda tråden i socialdemokraternas äldreomsorg är att de äldre inte ska få välja själv. Vi tycker tvärt om. Det är ingen kostnadsfråga att låta årsrika över 85-år själv välja mellan eget boende med stort stöd av hemtjänsten eller ett särskilt boende. Rätten till parboende måste också genomföras i Norrbotten. Vi tror att ett dubblerat statsstöd till byggandet av trygghetsboenden kan ge en dubbel effekt på bostadsmarknaden då det både kan frigöra bostäder för unga och minska trycket på våra särskilda boenden.

Nej är det någon vi skulle behöva handräckning för att få ut så är det sossarna och Yvonne ur stadshuset. Jag får vädja till väljarna att hjälpa till på söndag.

Sedan kommer jag kräva personaldisciplinära åtgärder om det stämmer att vi har personal som hotar gamlingar med polisiär handräckning. Jag är ganska säker på att vederbörande ska varnas om det påstående som Kuriren beskriver i sin artikel går att vederlägga

Med vänlig hälsning/ Jens

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s