S ljuger om restaurangjobben

En ny rapport som släpptes idag visar att restaurangmomsen har skapat 7 432 nya helårsarbeten i hela landet. Momssänkningen som genomfördes 1 januari 2012 har ökat omsättningen, begränsat prisutvecklingen och skapat nya jobb.

Socialdemokraterna får gärna tala om att det är en dyr reform med sänkt restaurangmoms men det är ändå dyrare långsiktigt att våra ungdomar ska gå arbetslösa. Men när de talar om att det inte gett nya jobb så ljuger de. Även oppositionen måste förhålla sig till verkligheten och denna rapport baserar sig helt på offentliga uppgifter via SCB och lönestatistik.

Restaurangmomsen har skapat 147 nya ungdomsjobb i Norrbotten. Att Socialdemokraterna motsätter sig en framgångsrik reform som skapar jobb är bekymmersamt. Tillsammans med hotet om en dubblerad ungdomsskatt på arbetsgivaravgifterna hotar socialdemokraternas politik att skicka 222 ungdomar ut i arbetslöshet.

Höjd skatt på ungdomar och ungdomsjobb är bara ett av skälen till att Norrbotten minskat i innevånarantal under varje år av socialdemokratiskt regerande och ökat med Folkpartiet i regeringsställning. Norrbottens är ett arbetande län som mår bra av en liberal arbetsmarknadspolitik.

Jens Sundström (FP)

Riksdagskandidat

 

ungasjobb

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s