Jens Sundström var först att krossa myten om psykisk ohälsa

Hjärnkoll arrangerade idag en intressant fredagsdebatt mellan kommunens partier på Gula paviljongen i Luleå. Många frågor om psykisk ohälsa ställdes till företrädarna. Ett av målen med debatten var att krossa myter om psykisk ohälsa.

Det var mycket kallt och blåsigt vilket gjorde att publiken inte blev så stor men debatten belyste ändå väldigt tydligt vilka skiljelinjer partierna har inom kommunen och landstinget. Längst bort hamnar Rättvisepartiet Socialisterna som mer eller mindre presenterar ”hitta på” fakta och många overkliga påståenden, t.ex. att välfärden håller på att utarmas och resurserna minskar.
Faktum är att resurserna till vår välfärd aldrig varit så stora som de är idag (se t.ex. bilden nedan från Svenskt näringsliv som undersökt välfärdsresurserna). Det finns såklart mycket kvar att göra inom vården och speciellt inom psykisk ohälsa då det är ett stort problem i både kommun och landsting att vården inte klarar av att hjälpa personer med psykisk ohälsa i tid m.m.
I övrigt var debatten sansad och intressant.

Hjärnkoll menade att en stor myt i samhället idag är:  ”Psykiskt sjuka är mindre begåvade”

Samtliga politiker tyckte att detta såklart är något ytterst negativt och vill såklart motverka den typen av utveckling i samhället (med lite olika lösningar).
När det väl var dags att krossa myten var Jens Sundström och Folkpartiet först med att krossa myten (läs ovan) om psykisk ohälsa som hjärnkoll skrivit på svarta ballonger. Ett stort och rappt jämfotahopp och sen var det klart. En del på oppositionssidan hade det inte lika enkelt med ballongsinnet och tog god tid på sig (men dom kan ursäktas lite av det blåsiga vädret).

Bild

BildBild

(bild tagen från svenskt näringsliv)

mer info om skattetrycket hittar du t.ex. på nedanstående länk:

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/konkurrens_i_vard_skola_och_oms/resurserna-till-valfarden-nar-toppnoteringar_574538.html

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s