Interpellation till landstingsfullmäktige

on

Om Norrtågs verksamhet

Även den här vintern har inneburit stora driftstörningar för Norrtåg och landstingets försök med dagtågsverksamhet. Detta trots löften om att tågen skulle vintersäkras för att förra vinterns genanta och oförsvarliga driftstörningar skulle undvikas. Under helgen den 18-19/1 togs trafikproblemen till en ny nivå då Norrtåg inte ens satte in ersättningstrafik till de passagerare som blev strandsatta runt om i Norrbotten (och Narvik?) med hänvisning till väderprognoserna och stark kyla. Medan länstrafikens  bussar och SJ:s tåg rullade på som vanligt så rullade Norrtågs ledning bara på tummarna och lät passagerarna ta hela smällen. 

Utifrån ovanstående vill jag fråga landstingsrådet Kent Ögren (s):

  •  Vilket ansvar har du och oppositionsrådet Kenneth Backgård (ns) som landstingets representanter i Norrtågsstyrelse till de monumentala driftstörningar som kantat införandet av dagtågsverksamheten i Norr- och Västerbotten?
  •  Ska inte ett alternativt säkerhetssystem för uppvärmning av tågen vid stopp i väglöst land med dieselvärmare eller likvärdigt vara en naturlig del av kraven på vintersäkring av våra tåg?
  •  Ska en operatör kunna ställa in avgångar godtyckligt med hänvisning till väderprognoser utan krav på ersättningstrafik?
Luleå 2014-01-22
Jens Sundström (fp)
Oppositionslandstingsråd
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s