FP Älvsbyn: Alternativa energikällor inför framtiden

on

Den globaliseringstrend som vi för närvarande lever under är starkt beroende av att vi har stora tillgångar till billig energi. Olja och gas är och har under lång tid varit en av de viktigaste energiresurserna för byggandet av vår välfärd. I takt med att världens tillgångar minskar kommer efterfrågan på alternativ energi att öka vilket kommer att driva prisutvecklingen på energi. Solen är den största, säkraste och renaste energikälla vi har. Den energimängd som träffar jorden är c:a 25 000 gånger större än jordens behov. Den energi vi får ut från solen är fullständigt ren och gratis.

Folkpartiet Älvsbyliberalerna har lämnat in en motion i ärendet. Vi vill att Kommunföretag som är ägare till Energibolaget tittar framåt i tiden och satsar 500 000 kr för en studie så att deras dotterbolag ska kunna producera alternativ och billig energi efter år 2020

 

Lars-Ingvar Wendt

Folkpartiet Älvsbyn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s