Ohotad ledning på riks!

Ja, det kan man säga om Alliansen. I Norrbotten lyckades dock Socialdemokraterna mobilisera sina väljare att göra ett bättre val än tidigare, trots hot om storregion i landstinget, som minst 80% av väljarna inte vill ha.

-Hur tänker väljarna i Norrbotten egentligen? Vad kan det vara som gör att man röstar på något som så många är emot? För ganska exakt 42 år sedan (1970) såg  Sveriges riksdag helt annorlunda ut. Vi hade den så kallade tvåkammarriksdagen.

På den tiden var det oerhört viktigt att ha majoritet i landstingen för att behålla makten på riks. Detta eftersom landsting och vissa stadsfullmäktige representerades i första kammaren av folkvalda representanter som hade 8:åriga mandatperioder. Första och andra kammaren hade lika stor makt.

-Kan det vara detta som ligger kvar och spökar? -Man lägger alltså fortfarande sin röst på (S) i landstinget, eftersom det för länge sedan avgjorde vilka som styrde Sverige?

Jag tror att det kan vara så. Det är helt enkelt en informationsbrist som fortfarande ligger och spökar. Hur kan man då på ett enkelt sätt upplysa alla (förmodligen äldre) som fortfarande tänker -”Men (S) i landstinget!”?

Det är enkelt:

Skilj på valdagarna för landsting och riksdag och informera mer i samband med det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s