Så fick jag min Golden Gate!

I onsdags invigdes Bodens Golden Gate. Kommunalrådet Olle Lindström invigningstalade och tryckte på knappen som lyste upp bron. Varför jag kallar den ”Min Golden Gate” beror på ett medborgarförslag jag lämnade in så snart jag fick vetskap om att bron som länge sett ”hängig” ut skulle renoveras. I förslaget så önskade jag mig att hängbron skulle målas i ”International Orange” precis som förlagan i San Francisco.

Eftersom Riksantikvarieämbetet bedömde bron till en klass 1 (dvs. högsta skyddsklassningen) så var det tyvärr inte möjligt att måla den i någon annan färg än den ursprungliga. Dock fick Svedjebron, som den heter, behålla namnet: Bodens Golden Gate. Den är numera grå och dessutom upplyst med energisnål LED belysning på ett alldeles fantastiskt sätt!

Se en video från Invigningen här nedan:

Här är en länk till motionen/förslaget jag lade.

En länk till en artikel av Kuriren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s