Innovation lyfter Sverige

Kreativitet och kunskap har inget motsatsförhållande. Tvärt om så måste man vara väl beläst och väl insatt i de områden man hoppas vara innovativ inom. Annars är risken stor att man försöker uppfinna hjulet igen. En högklassig skola, bäst i världen är vad som bygger Sveriges framtid, inte gamla meriter eller låga löner.

Satsningar på skolan, för att uppnå mer arbetsro, större kunskaper och tidigare betyg tror jag är nyckeln. Själv är jag mycket intresserad av kreativitet. En förutsättning för att kreativitet ska kunna existera är dock att det finns gränser. Det innebär också att vi måste visa att det finns gränser för dem i skolan, som vill testa dem.

Den globala konkurrensen möter vi bäst med en hög kunskapsnivå, fri rörlighet och forskning inom intressanta områden.

Låt inte socialdemokraternas och vänsterns locktoner med en flumskola, där kreativitet sägs stå i centrum lura er. För att kreativitet ska kunna frodas, speciellt i dagens högteknologiska och medicinskt avancerade samhälle, krävs djupa spetskunskaper inom många områden. Det får vi genom en kunskapsskola, tidiga betyg, lugn och ro samt välutbildade och duktiga lärare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s