Nyamko Sabuni på besök i Boden!

I onsdags var jag värd för Nyamko Sabuni som var på besök i Boden. Jag tog med henne till den nystartade ungdomsgården i Sävast. Där stannade hon mer än en timme och pratade med ungdomarna. Nyamko hann även testa biljardbordet 🙂

Nyamko är förutom integrations- och jämställdhetsminister även ungdomsminister. Själv är jag vice ordförande i kultur och fritidsnämnden i Boden och vi har gjort en massa bra saker här. Det fick jag chans att berätta mer om. Mitt mål är att Boden ska bli en ännu bättre ungdomskommun och vi kommer att ansöka om att få bli årets ungdomskommun så snart som möjligt. Bland annat hade hon inte hört talas om ”ungdomsborgmästare” som jag lagt förslag om i kommunen.

En ungdomsborgmästare  kommer vi i Boden att bli först med i Sverige. Det går ut på att man gör valmanifest, håller nomineringar och val i skolan. Den som sedan vinner får följa med politiker och kommunalråd när de så vill och kan sedan återkoppla till andra ungdomar. Ett kontor vägg i vägg med kommunalrådet kanske också går att ordna! På detta sätt får man ungdomarnas syn i olika frågor och förhoppningsvis ökar intresset för politik bland ungdomarna. Undervisningen anpassas så att ungdomsborgmästaren inte ska missa något i skolan.

Lite bilder från Nyamkos besök:

NSD´s reporter Lena Tegström var också på plats med fotograf och gjorde ett reportage. Här är länken till artikeln på nätet. I tidningen var det faktiskt en del annorlunda, så vill du läsa allt om besöket måste du komma över torsdagens NSD 🙂

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Ylva Strutz skriver:

    Hm – hur blev det med bilden av mig och Inger??

  2. Hendrik Andersson (FP) skriver:

    Hej Ylva! 🙂 Har du inte sett den på Facebook? Det kan hända att den kommer senare… Måste bara komma på någon bra bildbeskrivning… Hmmm….. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s