Alla ska med – och vi vet vart!

Folkpartiet liberalerna är drivande i frågan om en obligatorisk och allmän arbetslöshetsförsäkring. Det betyder att alla får ta del av tryggheten att vara med i en a-kassa! Redan idag står staten för 2/3:e delar av kostnaden för de som blir arbetslösa. Resten betalas via medlemsavgifter.

Med en allmän arbetslöshetsförsäkring har även den miljon arbetande människor som inte betalar medlemsavgift till någon a-kassa, möjlighet att utnyttja försäkringen vid arbetslöshet! När alla är med och betalar så kan även avgifterna bli lägre för varje enskild person, samt att skillnaderna mellan olika yrkesgruppers avgifter kan jämnas ut.

Sjukkassorna gjordes på  1950-talet om till en allmän sjukförsäkring. Låt oss göra likadant med arbetslöshetsförsäkringen! Det är en solidarisk och socialliberal reform som kommer att öka allas trygghet! Det vinner både individen och samhället på!

Hendrik Andersson (FP), fullmäktige- och riksdagskandidat från Boden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s