Rymdskeppet Jorden

Stephen Hawking, välkänd fysiker och tyckare säger att mänskligheten måste satsa på att kolonisera världsrymden. Jag håller med, men anledningen skiljer sig något från Stephens. Han pekar på jordens ändliga resurser och miljöförstöringen. Jag är en måttlig anhängare av klimatalarmismen, och tror att oddsen för att mänskligheten går under av en krock med en asteroid eller att vi drabbas av ett supervulkanutbrott är betydligt större. Det har hänt tidigare i världshistorien.

Människans resa till månen och sonderna till Mars och olika månar i solsystemet är en av de saker som bidragit mest till de nya tekniker och uppfinningar vi fått ta del av de senaste 50 åren. (En annan stor anledning är krig, bevare oss väl) Solceller, bränsleceller, datorteknologi, möjlighet att leva på en plats och ha allt med sig samt att påverka omgivningen så lite som möjligt är annat. Har vi tekniker för att överleva på och terraforma andra planeter som förmodligen inte är lika gästvänliga som Tellus så kan vi också rädda jorden ifall katastrofen slår till.

Jag skulle vilja se någonting liknande JFK´s berömda tal om att åka till månen. En egen variant kunde vara: ”Vi ska inte göra det för att det är lätt – det är nämligen svårt. Men vi ska göra det för att vi vill!”

Vad världen behöver är en rymdkapplöpning. EU vs Kina? USA vs EU? Kina vs USA? Kan ryssarna vara med?

Slutligen: Man kan inte bli en vinnare om man inte tävlar!

Länk till Svensk artikel i ämnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s