Närvaro i skolan – en självklarhet!

Folkpartiet och utbildningsminister Jan Björklund presenterade i veckan regeringens förslag om att skolk ska föras in i betygen, och hur det ska göras.

– Det är inte okej att vuxna kommer och går som de vill på en arbetsplats. Då ska det inte vara det för eleverna i skolan heller. Eleverna ska vara närvarande på lektionerna, skolket idag är oacceptabelt stort, säger utbildningsminister Jan Björklund.

Jag får alltså stöd från centralt håll för de inlägg jag tidigare gjort här på bloggen och motionen jag lämnat in till Bodens kommun om att föräldrar ska meddelas samma dag (exempelvis via SMS) som deras barn skolkat ligger rätt i tiden. Motionen har jag givetvis också tagit upp med FP centralt och det kan väl också delvis vara en anledning till att detta förslag nu kommer från Folkpartiet och regeringen. Det är nämligen en av de saker som ingår i promemorian förutom förslaget om att omfattningen av skolk i antal timmar eller lektionstillfällen förs in i terminsbetygen.

– Det finns olika skäl till att elever skolkar men det är ofta ett tecken på att allt inte står rätt till. Att tidigt upptäcka att eleven mår dåligt för att kunna ge det stöd som krävs är en investering för skolan och samhället men framförallt för individen säger Jan Björklund i ett uttalande på Folkpartiets hemsida.

Jag tycker att ledaren i Norrbottens Kuriren belyser detta bra och den innehåller även en del nyttig och underbyggande statistik. Läs den gärna  här.

Här hittar du lite mer läsning om promemorian, på Folkpartiets hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s