Många nya lagar

on

Halvårsskiftet innebär att det från och med i morgon är många nya lagar som träder i kraft. Inte minst ett vålår som detta när många viktiga förändringar nu är fördigutredda, beslutade och ska införas. Avskaffandet av den allmänna värnplikten kanske är den som är störst medialt. För mig är känns det bara som en anpassning till den verklighet som rått under många år. Istället skulle jag vilja lyfta fram den patienträttighets- och patientsäkerhetsreform som regeringen infört genom förändringar i hälso- och sjukvårdslagen. En av de viktigaste, men minst kända, förändringarna är att man som patient har rätt till en fast vårdkontakt. Har du som äldre multisjuk patient eller som patient med psykiska funktionshinder svårt att göra din röst hörd i vården och svårt att förstå hur och vart du ska vända dig när du hamnar mellan olika vårdgivare så ska en fast vårdkontakt kunna hjälpa dig och se till att du inte ramlar mellan stolarna. detta oavsett om dett gäller i skarven mellan kommun och landsting eller mellan olika vårdgivare i landstingets eller privat regi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s