Sveriges närvaro behövs!

Aftonbladet publicerade igår en video på sin hemsida som visar två unga Afghanska flickor som klätt ut sig till pojkar, vilka får spöstraff. De har i sin vanmakt över sin levnadssituation försökt fly från sina män, genom att klä ut sig.

Sveriges engagemang i olika militära insatser är viktigt. Personligen ser jag det som en annan form av bistånd. Jag är nämligen övertygad om att vi inte ska stödja länder som inte har demokrati i sitt statsskick och som har utbredd korruption, ekonomiskt. Risken att de pengarna hamnar i någons ficka, istället för att hjälpa utsatta människor är nämligen allt för stor.

Nu hjälpte inte Sveriges närvaro i Afghanistan dessa flickor, men chansen finns att vi kan visa på något bättre, upprätthålla lag och ordning, samt värna de mänskliga rättigheterna, om vi ger insatsen tid. Den omvälvande processen kommer, bara befolkningen får chans att gå i en skola som är värd namnet!

Jag har redan tidigare skrivit på bloggen om vilken betydelse Sveriges närvaro har i diktaturer, krigs- och katastrofdrabbade länder. Det senaste var med i både Norrbottens kuriren, NSD och i tidningen Extra (v.19). Aftonbladets video understryker detta ytterligare.

När du nästa gång konfronteras med de rödgrönas förslag på att avveckla den militära närvaron i andra länder, tänk på flickorna i Afghanistan, och vilken humanitär insats Sverige har chans att utföra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s