Ta in TV-licensen på skatten!

TV-licensen är en sak jag både avskyr och älskar. Jag älskar den på det sättet att det kommer att vara så roligt att berätta för sina barn och barnbarn vilka hemska och till viss del frivilliga skatter vi hade förr i tiden!

Tänk att vi talar om att alla borde ha tillgång till en dator, i hemmet, eller på skolan eller i biblioteket. Den har nästan blivit en nödvändighet för att klara sig i dagens samhälle. Men ingen talar om att alla borde ha tillgång till och råd med en TV! TV:n ger samhällsinformation, den ger förströelse och den utbildar och den fördummar.

En TV idag, liksom en gammal dator, har blivit i princip gratis. Kanske inte den största eller den bästa, men en fungerande, för grundläggande behov.

TV-licensen är ganska dyr. Det är en klassfråga ifall man har råd med den. Tror ni att studenter och ensamstående föräldrar vill smita från licensen mer än andra? Tror ni att de inte ser på TV? Tänk en gång till.

Personligen så tycker jag att vi klarar oss med bara en eller två public service kanaler. SVT behöver inte konkurrera mot de privata bolagen med en handfull kanaler. Det är en i princip skattefinansierad verksamhet och Sveriges medborgares TV vi talar om.

Det skulle bli billigare med färre kanaler, och staten (vi) kan få betalt för utrymmet i etern från någon annan innehållsförmedlare. Administrationen av licensavgifterna kan helt avskaffas och det blir också billigare. Se bara på det avskaffade bilskattemärket och de pengar man sparar där!

Ja, vi ska ta in TV avgiften via skattsedeln. Det blir billigare och bättre!

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Berndt skriver:

    Helt rätt! Licens för radio, teve, utbildningsradio etc ska tas på skatten. Då behövs inte heller Radiotjänst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s