Inför ett musikpris!

I Boden skapas det många talanger och på musikområdet är vi mycket starka! -Denna motion är inlämnad förra veckan och jag ser fram emot att få införa ett musikpris i Bodens kommun under kommande mandatperiod!

Inför ett musikpris!

Som vice ordförande i kultur och fritidsnämnden har jag märkt att kulturstipendiet vi årligen delar ut, ibland känns otillräckligt. Det finns ju så många talanger och begåvningar i kommunen! Senast fanns det inte mindre än 22 kandidater att välja mellan.

En del behöver uppmuntras och en del behöver belönas. Ett stipendium är inte bara, men till stor del något man delar ut för att någon eller några ska kunna förkovra sig ytterligare. Ett pris delar man ut för bedrifter och vad någon åstadkommit.

Om man ser historiskt på vilka som tidigare fått kulturstipendiet i Bodens kommun så är det en väldigt stor andel som varit aktiva inom sång och musik. Inget fel med det, men jag ser ett behov av att också få uppmärksamma övrig kultur på ett bättre sätt, likväl som att musiken också uppmärksammas mer. Därför tror jag att ett musikpris skulle vara bra!

Jag överlåter åt andra att dra upp detaljer och riktlinjer för hur detta pris ska utformas, men jag önskar att det är ett pris, och helst ska man vara född, uppvuxen eller verksam i Bodens kommun eller att det på annat sätt finns en koppling hit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s