Internetoperatör agerar för integriteten på nätet!

NSD har en lite annorlunda rubrik än mig: Operatör skyddar fildelare

Bra gjort av operatören! Det ska bli intressant att se resultatet av denna process! I riksdagen ska jag arbeta för att Ipred och FRA lagen görs om. Allra minst så att parterna inte möts i civil domstol (viktigt!), och så att FRA får lyssna i kabel, men inte i en gräddfil som passerar landsgränsen!

Dessutom så måste jag ge NSD en känga för rubriken: ”Operatör skyddar fildelare”. Är personen eller personerna dömda för det? Är det utom rimligt tvivel att de spridit upphovsrättsskyddat material?

För mig så säger rubriken lika gärna: ”Präst skyddar mördare”! -Jag tror inte att någon tidning skulle våga kalla någon för mördare förrän någon är dömd! -Den eller de misstänkta mördaren/mördarna går däremot bra.

Jag tycker mig se en hetsjakt, frågan är, i vems intresse, och bryr vi oss inte längre om ifall folk är skyldiga eller inte?

Dessutom – det är inte olagligt att fildela. Det är inte ovanligt att man fildelar material som är fritt. Men att begära ut identiteten bakom en adress på nätet, bara för att de fildelar, det är identitetskränkande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s