Ny inom Försvaret? Välkommen till Boden!

Boden finns för att försvaret i början av nittonhundratalet valde att satsa här. Det finns några som retar sig på att försvaret återigen satsar på Boden som utbildningsort. Jag tycker att det är viktigt att dessa röster får komma fram, för givetvis kan det finnas brister eller onödiga anspråkstaganden från försvaret som kan rättas till. Men, det viktigaste tycker jag är att vi Bodensare i stort och i allmänhet har en positiv attityd till en av de största arbetsgivarna i kommunen!

Om vi har tur, kommer snart ytterligare cirka tusen personer anställas i kommunen, med vad det innebär i framtida uppsving inom handel, turism, boende och skatteintäkter. Inom Folkpartiet i Boden har vi i en tankesmedja som diskuterat olika sätt som vi i ledande ställning kan visa Försvaret och de nya, blivande försvarsanställda att de är välkomna.
Vi föreslår saker som att ledande politiker varje år får träffa och hälsa nya försvarsanställda Bodensare välkommen och att man har en dialog. Även föreningsliv, företagare och andra stora trivselskapare i kommunen bör ges chans att få ta del av de önskemål och funderingar som dessa personer kommer att ha efter en stunds vistelse i vår kommun.

Vi tror också att det behövs ett progressivt tänkande inom samhällsbyggnad och andra delar av vårt samhälle som gör att även dessa människor trivs här! Det kommer att ge ringar på vattnet som är svåra att överblicka, men det viktiga är att vi lämnar ett bestående intryck av att vi bryr oss!

Förhoppningen är att de i framtiden kommer att tala gott om vår kommun och att de vill stanna eller återvända i framtiden! Vi har nämligen alla, var och en, ett ansvar för att tillsammans skapa ett bättre samhälle att bo, verka och vistas i. Vi välkomnar därför alla ideer och initiativ!

Våga bry dig!

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Monika skriver:

  Hej Hendrik, partikollega,

  Nu hoppas jag att orterna kan samarbeta och att vi visar båda orters styrka och specialitet.
  Orterna menar jag Arvidsjaur Och Boden.

  Det är väl ett starkt inland och en bra arbetsgivare som vi fortsatt vill se utvecklas på båda orterna.
  Vid kustremsan finns naturligt alltid jobb och genomströmning av människor via vatten, luft och landtransporter. I inlandet har vi andra styrkor som lojala arbetare, markytor och relativt fritt luftrum och övningsområde.

  Så visst tror vi på Försvaret som arbetgivare i Norrbottens inland.

 2. Hendrik Andersson skriver:

  Hej Monika!
  Ja, vi inlandskommuner måste ta för oss mer! Hur man gör det finns det nog många åsikter om och det är bland annat därför bra med tankar och diskussioner kring ämnet.

  Personligen ser jag i dagsläget ingen motsättning mellan Norrbottens kommuner kring detta, utan snarare att samarbete främjar allas intressen.

  Vad jag framförallt vill förmedla med inlägget ovan är att vi i Boden behöver ytterligare förstärka den positiva attityd vi redan har till försvaret, och inte låta de missnöjda ”äga” mediautrymmet och debatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s