Kent och hans fabler om Norrbothniabanan

on

På torsdagens landstingsfullmäktige tvingades vi åter en gång lyssna till Kent ögrens fabler om Norbothniabanan. Trots att socialdemokraterna aldrig lyckasdes få till någon finansiering av banan under alla de år de styrde landet är det nu vi borgerliga politiker i norrland som får höra att vi misslyckats. Jag kan känna mig besviken över att vi inte ännu lyckats hitta en finansiering för att starta bygget av banan under denna mandatperiod men detta är något vi kan påverka själva. Rgeringen har gett trafikverket i uppdrag att utreda möjligheten att tillsammans med regionen och regionens näringsliv hitta en gemensam lösning och detta tror jag är möjligt för så viktig är investeringen i en modern kustnära  järnvägsförbindelse för oss. Men det som gör mig mest upprörd är Kent Ögrens lögner om att vår regering skulle prioritera storstäderna framför norrbotten?! Detta är ett oerhört svårsmält påstående när norrbottens anslag ökade med 62% (mest i landet) medan exempelvis stockholm fick nöja sig med 13%. Detta är också grunden till att vi inte nådde ändå fram med Norbothniabanan. Socialdemokraterna hade under många år lämnat norrbotten därhän med undersatt underhåll och bristande investeringar. Det fanns så mycket som bara var tvunget att prioriteras så att trots att vi fick 62% i ökade anslag räckte ändå inte till en byggstart av kustjärnvägen. Men den kommer, var så säkra och jag tror det är en Alliansminister som under nästa mandatperiod kommer kunna presentera ett datum för byggstart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s