Rättvis beskattning i VÅPEN

on

En sammanfattning av regeringens vårproposition hittar ni här http://www.regeringen.se/sb/d/13055/a/143529 . Detta var den sammanfattning av de förslag som presenterats under de senaste veckorna som vi från Alliansen i Norrbotten presenterade på en pressträff på kulturens hus igår. På min lott föll skattesänkningen för pensionärer och det ”chockhöjda” flerbarnstillägget. Inga dåliga frågor! När det gäller flerbarnstillägget så höjs det med hela 30% för andra barnet så det är lite av ett systemskifte i synen på detta bidrag som både har en god träffsäkerhet när det gäller att stötta ekonomiskt svaga familjer och som naturligtvis ska stimulera baranfödandet i Sverige som ligger alldeles för lågt. Tredje steget i grundavdraget för pensionärer är också det största steget. En pensionär i Luleå med 12.000 i pension har i och med detta en skatt som är nästan 5.500kr lägre per år än när sossarna styrde så när sossarna snackar om straffskatt på pensionärer så ekar det tomt. Nu närmar vi oss också en rättvis beskattning av pensioner jämfört med beskattningen vi har för de som förvärvsarbetar som har jobbskatteavdraget. Fortfarande är jobbskatteavdraget större men vi ska komma ihåg att det alltid funnits, och alltid ska finnas, ett skillnad i beskattning för de kostnader man har för resor och annat i samband med arbete som man inte har som pensionär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s