Vårproposition i små bitar

on

Vårproposotionen ska presenteras den 15/4 men som vanligt ”läcker” den ut bit för bit under veckorna före. Den rekordstora infrastuktursatningen i Norrbotten och Sverige var starten på en rad positiva reformer som nu ryms inom statens budget på grund av de bättre ekonomiska tiderna som Sverige står inför. Gårdagens stora nyhet var egentligen en ”inte” fråga. Just på grund av att den ekonomiska nedgången avtagit och kommunernas ekonomi förbättras kommer inte de speciella konjungturbidragen till landets kommuner förlängas. Den permanenta höjningen av statsbidragen på 5 miljarder som beslutats från 2011 kvarstår dock. Från vårproppen har vi hitintills också fått oss till del att flerbarnstilläggen ”chockhöjs”. grundavdragen för pensionärer höjs och satsningar påytterligare cirka 15.000 sommarjobb. Vi får se vad som kan komma mer till den 15/4?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s