Positiv sjukgymnastik

on

Underbart att få vara tillsammans med sjukgymnasterna ute på Sunderby sjukhus idag. Trots att vi precis kommit igång för dagen blir man så glad över att få tala förebyggande sjukvård, hälsovård en hel dag. Det kommer bli mycket  om motion på recept, rökstopp och kostens inverkan om jag får förekomma dagens program. Vi får se om LSR (Legitimerade sjukgymnasters riksförbund) också har vågat ge sig in i den politiskt så heta debatten om att ställa krav på patienten för att få genomgå en medicinsk åtgärd. Ska vi kräva fysisk aktivitet, viktnedgång, rökstopp, nykterhet eller andra förebyggande åtgärder som ökar chansen att vårdinsatsen sedan blir lyckad? För vissa åtgärder inom vården vill jag svara ett ja på den frågan men samtidigt har jag en stor respekt för att vi ger oss in på en mycket farlig väg i vården. Jag tror dessutom att slutresultatet blir mycket bättre om de förebyggande åtgärderna och livsstilsrelaterade riskfaktorerna förbättras på frivillig väg. Att motivera patienterna till ett sundare leverne är en viktig uppgift för sjukvården!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s