Konst som väcker känslor

 

Visst känns det som en déjá vu att Lars Vilks rondellhund åter igen är i media. Visst visar det på graden av religiös fanatism att avbildningen av Muhammed som rondellhund efter så pass lång tid fortfarande framkallar ett sådant dödligt engagemang. Det liknar verkligen debatten efter Salman Rushdies ”Satansverserna” där hans dödsdom, fatwa, aldrig verkar gå ur tiden. Konst som väcker känslor är normalt något mycket positivt. Konst ska väcka känslor! En dag som denna måste man naturligtvis stå upp för yttrandefriheten och till konstens rätt att utmana även religiösa värden men för mig känns ändå Rondellhunden som en lite onödig provokation. Men yttrandefriheten är grundlagsskyddad och då gäller det att vi står upp för de hot som riktas mot denna. En yttrandefrihet är inget värd på pappret om vi inte lyckas skydda våra medborgare från hot och repressalier från extrema grupperingar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s