Rödgrön ROT/RUT-röra

on

Skatteavdragen för de hushållsnära tjänsterna för de rödgröna att vrida sig i våndor. Succén för reformen där tusentals svarta arbeten omvandlats till vita och undersökningar som visar att tre av fyra som nyttjar avdraget är låg- eller medelinkomsttagare skakar om deras världsbild. En gammalmodig och unken syn på de kvinnodominerade arbetsuppgifterna kring hem och hushåll står i kraftig kontrast till den jobbskapande politik som regeringen för. Jag vet inte om jag är mest upprörd över deras principiella hållning där de anser att det är ”finare” att måla om ett fönster än att tvätta det eller över att de är beredd att offra tusentals arbetstillfällen fär att hålla ihop samarbetet med Lars Ohlys gamla kommunistparti?

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Monika skriver:

    Ja, Jens visst är det klokt och sant det du skriver.
    En av anledningarna till att jag väljer detta parti är just det att man ses som individ i samhället som har och vill klara sig själv. I demokrati med individen i fokus. Om jag som individ vill anlita hjälp så kan jag göra det. Valet är mitt. Men enligt mig så känns det och hörs det som om de röda blocket hela tiden tar makten ifrån mig som individ. För att jag enligt dessa ska avsäga mig min egna makt och ge den till de röda parti ledarna. Jag slipper alltså tänka och agera själv… Kanske detta inte hade med just din artikel att göra men skriver ändå från hjärtat. Det finns mycket att lyfta fram positivt och förbättringsområden.

  2. fpjens skriver:

    Du har helt rätt i att det finns en linje i deras politik…. och den är att omyndigförklara människor…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s