Rut slår Rot!

75% ”Rut” avdrag för barnfamiljer och pensionärer!

Idag fick jag en underbar nyhet direkt från Jan Björklund! Eller, mer precist, hans nyhetsbrev som jag prenumererar på. Folkpartiet liberalerna föreslår nu att barnfamiljer och äldre pensionärer ska få en större skattereduktion för hushållsnära tjänster än andra!

Precis på denna punkt har det inte alltid varit lätt att argumentera för skatteavdraget som infördes för ett antal år sedan. Ofta är det ju så att de som behöver denna avlastning mest också har höga kostnader, kanske inte har så hög lön, eller två fasta inkomster.

En del har argumenterat att detta skatteavdrag borde avskaffas med ovanstående som argument. Mina argument har istället varit att så många fått vita jobb och kunna starta företag tack vare detta, vilket medför att man på ett bättre sätt får del av samhällets förmåner, som pension, försäkringar och sociala skyddsnät.

-Dessutom, bara för att inte alla kan ta del av en förmån, ska då alla andra som grupp bestraffas?

Nu behövs knappt dessa argument längre!

Det nya förslaget innebär att pensionärer över 80 år och  familjer med barn under åtta år ska få göra ett större avdrag! Istället för avdrag med hälften föreslår vi 75%!

Som exempel kan man ta, att ifall en timmes städhjälp normalt kostar 400 kronor så blir nu kostnaden 100 kronor!

Att det sedan finns de  som tycker att rotavdrag är bra när en byggfirma byter fönster på ett hus, men ogillar att en städfirma ska få ”Rutavdrag” för att putsa samma fönster får stå för dem. Men inte är det särskilt rättvist i min ögon!

Edit 20100301: Ingen som log åt rubrikens underfundiga och dubbeltydiga budskap? 🙂 /H

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s