Personalförsörjning i vården

on

Landstinget i Norrbotten står för en stor utmaning när det gäller personalförsörjningen framöver. Det kommer stora pensionsavgångar framöver och de allra flesta ska ersättas med nyanställningar. Vi lever just nu i en brytningstid där landstinget fortfarande avvecklar personal och det går fortfarande nyutexaminerad vårdpersonal utan arbete. Vi måste hitta möjligheter att fånga upp och anställa yngre vårdpersonal innan de vänder länet ryggen. I detta perspektiv ska vi satsa extra resurser på att fånga upp den samlade erfarenhet som vår äldre personal besitter innan de stora pensionsavgångarna kommer. Gärna genom att möjliggöra praktikplatser och möjlighet för nyanställda att arbeta parallellt med befintlig personal under längre perioder än idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s