Stötta unga med behov!

Barn och ungdom är vår framtid. Därför är det självklart att vi på kommunnivå samt även regeringsnivå ska arbeta för att så många som möjligt, utifrån sina förutsättningar ska få chans till ett gott liv som ej är i utanförskap. Förutom de aspekter som rör den enskilda individen så sparar även samhället pengar och resurser. Onödigt lidande för eventuella framtida brottsoffer kan minimeras.

Hur gör man nu detta? Jo, man börjar tidigt, med insatser för att framförallt föräldrar och barn i utsatta livssituationer ska få möjlighet till stöd och hjälp, kanske redan på BVC. Om så många som möjligt – i skolan, på dagis, på fritids, i olika aktiviteter (som man försöker hitta specifikt för dessa barn/ungdomar och unga vuxna) – försöker stötta och hjälpa dessa utsatta individer, så ökar chansen att de blir medborgare i det vanliga samhället. Ur ett socioekonomiskt perspektiv finns det stora pengar att spara, det tar dock lite tid innan vinsten syns rent ekonomiskt.

Jag har på senare tid läst en del om Socioekonomiska bokslut. Nationalekonomen Ingvar Nilsson och hans kollega Anders Wadeskog menar att det finns inte en riskaktie på börsen som är så lönsam som att verkligen satsa på barn och unga! Genom olika ungdomsprojekt jag har förmånen att delta i, så har detta på allvar uppmärksammats i Bodens kommun, och jag är stolt över att kunna berätta att vi redan har börjat planera för olika aktiviteter och insatser, vilka spänner över nästan hela kommunens organisation, samt att även polisen är inblandad!

I framtiden hoppas jag kunna få vara en av de som får tacka alla fantastiska människor som tagit tag i detta och på allvar börjat ”stämma i bäcken”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s