Regionaliserad läkarutbildning

Nu är det bara 11 månader kvar innan Norrbotten får sina 10 första läkarstudenter till länet. 7000 läkarstudenter är just ni i utbildning i Sverige och ytterligare 2500 Svenskar studerar utomlands. I det perspektivet kan det verka som en obetydlig reform att regionalisera läkarutbildningen med tio platser till Norrbotten men för vårt län är det helt avgörande. Dels för att Umeå universitet inte hade klarat av att ta emot de extra läkarutbildningsplatser som regeringen beslutat om utan hjälp från övriga norrlandsting. Dels för att läkarstudenterna  har den goda vanan att till största delen bli kvar och arbeta inom närområdet där man utbildas. För läkarförsörjningen framöver är det viktigt att gå vidare på den väg som vi nu inträder i och med att vi börjar utbilda våra första ”riktiga” Norrbottensläkare. Jag hoppas det blir många fler framöver!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s