Socialförsäkringar som stärks efter valet!

I dagarna har sjukförsäkringen varit i fokus i och med att de första grupperna ”utförsäkrade” gick in i den arbetsmarknadsinriktade träningen i arbetsförmedlingens regi. Jag skriver ”utförsäkrade” trots det bisarra och felaktiga i det påståendet. Det flesta som varit sjukskrivna i 2,5 år och ska arbetstränas får ju faktiskt en högre ersättning från arbetslöshetssystemet än från sjukförsäkringen. Därefter så finns det möjlighet till förtidspension, fortsatt sjukskrivning men förhoppningsvis får man ett arbete som matchar ens arbetsförmåga.  Jag tror det är helt andra frågor vi ska titta på inom socialförsäkringsområdet inför nästa mandatperiod. En obligatorisk a-kassa och höjda tak i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen är mina främsta prioriteringar till förstärkningar inom socialförsäkringssystemen. Att se över möjligheten till deltidsstämpling så att det alltid ska löna sig att ta en kortare anställning är också något som både gynnar individen och samhället i stort.

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Inger Lundberg skriver:

    Hej!
    Din föklaing om utförsäkrade når inte ut till”folket”. Själv harjag inte sett någon insändare som liknar din. Folk tro och även jag attdet inte längre finns förtidspension skyddnätet är helt borta. Ska det vaara så svårt att pedagogiskt förklara detta? Varför gör inte Jan B det?

  2. fpjens skriver:

    Det blev i alla fall en lite bättre diskussion efter det att vänsterpartierna visat att de bluffade i frågan. När vi får diskutera de olika delarna i den nya försäkringen så tror jag att vi kommer att se hur debatten svänger till vår fördel. Nu måste vi bara ta tag i deltidstämplingen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s