Energitystnad?

on

Igår onsdagen den 20 januari hölls decenniets och valårets första partiledardebatt. Jan Björklund utmanade en gång till Mona Salin på energidebatt ibland annat här i Norrbotten. Men tystnaden är total. Vänsterpartierna har inget svar på hur den svenska basindustrin ska kunna fortsätta verka i Norrbotten efter deras snabbavveckling av kärnkraften. Elpriserna har redan nu slagit nya rekord under köldens hårda grepp men grundfrågan är att vi inte ställa oss i en situation där vi är beroende av import av smutsig Dansk kolkraft. Detta valår får vi nog se i stjärnorna efter en energidebatt med Mona Sahlin men det kan ju uppvägas av att vi kanske får se de första konkreta planerna på en upprustning av den svenska kärnkraften

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s