Katastofal katastrof

on

Omfattningen av naturkatastrofen på Haiti växer fram i våra medvetanden mer och mer dag efter dag. Ett jordskalv som drabbar en redan hårt prövad nation slår skoningslöst mot hela befolkningen där de som inte dödades av jordskalvet nu har svåra prövningar framför sig. När en naturkatastrof inträffar reagerar hela världen med ekonomiskt katastrofbistånd och hjälpinsatser på plats. Vi gör vad vi kan även om det alltid känns som de blir för lite och för sent. Ett jordskalv hörs! Jag önskar att vi kunde uppbringa samma engagemang för de katastrofala katastrofer som pågår runt om i världen dag ut och dag in som vi kan göra så mycket mer för att förhindra än när naturens krafter slår till. Jag tänker på alla de som dör av svält, HIV, Malaria och i de krig som faktiskt går att förhindra. Jag hoppas vi kan hålla upp engagemanget för våra medmänniskor som har det svårt även efter TV kamerorna har slocknat på Haiti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s