Barn gör som vuxna gör…

on

Det är inte bara föräldrarna som påverkar sina barn. Barn går också på ”jobbet”. De är i skolan en stor del av dagen och sedan kommer alla hobbyn som de deltar i. Miljön utanför hemmet är också viktig.

Året 2010 och barn kan träffa lärare som tycker att alla mörkhyade kan kallas för neger och att det är helt ok. När barn protesterar och tycker att det är fel att säga så. Barn vet en hel del och troligtvis får en del med sig hemifrån eller från andra kompisar och så klart från skolfröknar som föregå med gott exempel.

I det här fallet försöker lärarinnan neka att hon sagt det men när hela skolklassen insisterar henne om att hon visst också ha använt ordet neger, konstaterar hon att; ”men neger är neger vad annars”.

Vad som hände under lektionen efter det kan man bara undra för ingen orkade väl fortsätta diskussionen eller att andra inte heller hade fler argument än att förstå att så säger man inte. Nu är det ju så att en del elever hade också fått för sig att det är OK att säga så.

Jag funderar hur många av elever nu tycker att läraren var helt enkelt ovetande eller att läraren har rätt; det är ok att kalla mörkhyade för neger….vad mera får barnen lära sig i skolan av lärare som inte vet bättre. Den här läraren har lärarutbildning så hon kommer att finnas i skolvärlden i all evighet antagligen….om inte barn/elever får veta att man kan vända sig till DO och anmäla rasistiska uttalanden och därigenom påverka/undervisa sina lärare om vad som är rätt och vad som är fel…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s