Sverige fryser och står stilla- men det kan bli värre!

Det gemensamma minnet är kort och vi glömmer fort att vi mer eller mindre varje vinter drabbas av energibrist. Just nu upplever vi sjukt höga energipriser för företag och privatpersoner. En köldknäpp i norr kan vi klara men när kylan sprider sig söderut hjälper det inte att stora delar av Sveriges industri inte går på högtryck på grund av lågkunjunkturen, då blir det energibrist! Idag passerades en ny sorglig gräns då vi fått rapporter om att elintensiva företag nu väljer att dra ned på produktionen dagtid för att det med dessa elpriser inte lönar sig att köra produktionen. Att de rödgröna samtidigt vill snabbavveckla kärnkraften som står för cirka hälften av Sveriges energiproduktion är oförsvarligt. Det är tur att Fp fick igenom en historisk energiuppgörelse i Alliansen i våras. Redan i år kan konkreta byggplaner på en förnyelse av svensk kärnkraft komma att presenteras. Det är inte en dag för tidigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s