Välförberedda drabbade går ut i kylan- Kalle, 45, finns, syns och utmanar!

”De kastas ut i kylan”  enligt artikeln i Expressen den 12 januari men Hendrik Anderssons  i Folkpartiets blogg (https://fpnorrbotten.wordpress.com) berättar hur  han går ut  i kylan. Det orsakar inga bekymmer alls.  

Kallt eller jag klarar mig kallt….

Nu är det olika saker det handlar om men jag leker med tanken att det handlar om hur man tidigare hanterat de långtidssjuka och långtidsarbetslösa i Sverige . Socialdemokraternas politik har ju handlat om att  konservera problemet.  Jag uppfattar det som att kasta sjuka, arbetslösa, invandrare ut i kylan, där ingenting annat finns förutom en påse pengar som kommer. Ibland kommer ett brev om att pengarna har blivit mindre eller datum för betalning har blivit förändrat.

Snacka om att hanteras kyligt.

Vår politik handlar om att gå ut i kylan ,välförberedd vad som än komma skall. Det skall finnas en ekonomisk trygghet under tiden.Det är väl ingen som trodde att sjukdom, arbetslöshet eller invandring skulle enbart handla om motsatsen att ”lapa sol på Bahama och sörpla förstärkt eller vanlig juice på stranden och blir gyllenbrun”?

NEJ,

det handlar om att ge var och en chans eller möjligheter att ta sig tillbaks till arbetslivet efter en sjukdom, skada, arbetslöshet eller chans att bli en av alla andra svenskar i samhället. Varje individ är sin egen resursbank och med rätt stöd kan fokusera sina egna krafter -hur stora eller små de än må vara- till den vardagen som känns tillfredsställande för en själv. Märk väl individfokuseringen. Jag har haft nöjet att möta en hel del personer som den socialdemokratiska och de röd gröna alternativet hade konserverat i sina hem/eller rum.

Deras enda  önskan var att komma ut och k änna sig behövd.

En kvinna grät när hon fick möjligheten att praktisera i en förening. Ingen hade tidigare brytt sig vad hon gjorde eller kunde. Hon existerade inte.  Hon var ung kvinna och förtidspensionerad.  Idag är hon skapande och kreativ. Hon får uppdrag och tjänar pengar. Det som  är allra viktigast. Hon mår som en prinsessa trots sin sjukdom och sprider glädje för oss andra.

För mig som folkpartist och kandidat till riksdagen är detta den ”tråden ” jag vill nysta i.  Alla har ett värde. Alla har resurser. Alla behöver bekräftelse. Alla kan bidra. Blir jag sjuk/ är skadad/blir  arbetslös skall jag få stöd för att frigöra mina krafter för att anpassa mig till olika situationer i jobbet, hemma eller i min fritid. Folkpartiet i Norrbotten skall jobba för att inte kasta människor i kylan utan de kan gå ut i kylan välförberdda att klara av de utmaningar de sätts inför.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s