Mona i sitt essä

on

Var det någon som såg Mona Sahlin i gårdagens Agenda som inte tyckte att hon var strålande? När hon får tala om bidrag är hon i sitt essä, det är verkligen hemmaplan för sossarna. Justeringarna som nu genomförs i sjukförsäkringssystemet var nödvändiga utifrån de problem som uppdagats med väldigt tveksamma tolkningar av den nya lagen. Detta har vi i Sverige råd att göra tack vare regeringens framgångar med arbetslinjen. De nödvändiga förändringarna som genomförts i våra socialförsäkringssystem har tillsammans med en massiv satsning på rehabilitering sett till att vi är fler sysselsatta nu, under en brinnande lågkonjunktur och efter århundradets ekonomiska krasch, än vad sossarna lyckades med under sina år i regeringsställning i högkonjunktur. Den segern för alla individer som gått från passivt utanförskap till arbete och den ekonomiska vinsten för samhället i stort ska vi inte låta grusas av tolkningsproblem i en ny stor reform. Med de justeringar som regeringen nu genomför hoppas jag att vi hittat ett robust regelverk där ingen ska bli utlämnat till det samtidigt både godtyckliga och stelbenta ansikte som försäkringskassan har visat upp med jämna mellanrum.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s