Att arbeta för

Ja, en av de saker som jag på politisk nivå kommer att arbeta för – om möjlighet ges – är att öka människors möjligheter att själv påverka sin fritids- och arbetssituation. Det innebär att saker och ting ska ha en mening – gärna i ett större perspektiv. (De flesta jobb och fritidsaktiviteter osv. har det, men detta kan förtydligas på olika sätt.)

Det ska finnas utvecklingsmöjligheter – man ska kunna bli bra, bättre eller bäst på något. Frihet under ansvar har visat sig vara en bra modell för alla, på alla nivåer! (Tänk SAS Janne)

Om det gäller ett jobb, ska man ha en adekvat lön, är det föreningar på fritiden, så ska det finnas pengar till lokaler, vidareutveckling och resor (så som det fungerar idag – man kan behöva komplettera med sponsring och eget arbete.) Extra anslag ska också gå att ansöka om – för kompetenshöjning, utveckling, material och liknande. Alla kanske inte kan få extra anslag, men vissa.

Låter det bra? Jag skulle tro det.

Alternativet till detta är: Socialisering – alla ska ha samma lön, oavsett om man arbetar mycket eller lite eller kanske inte alls. En del erbjuds utvecklingsmöjligheter, andra inte, godtyckligt baserat på ålder och ev. erfarenhet. Självbestämmande, frihet och ansvar kan du glömma. Meningen med ditt liv och ditt arbete kommer att drunkna i kollektivet och dess orättvisor.

Gör ett fritt, medvetet och utvecklande val i september 2010! Det tjänar vi alla på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s