Trollen spricker i ljuset!

Gustaf Blomberg, Norrbottens Kurirens ledarskribent har gjort det! Han har släppt ut trollen i ljuset! Se ledaren här. Min personliga uppfattning är att varje ord han skriver i denna ledare är sant. Skulle inte kunnat skriva det bättre själv.

Klimatkatastrof?
Hyckleri och hybris är starka ord, men om man använder sitt förnuft är det lätt att se att ett litet inombords glödande klot i en närmast oändlig världsrymd, nära en stor rasande stjärna, har en nyckfull tillvaro och framtid för sig.

Klimatet kommer alltid att förändras, det är en naturlag, men att tro att mänskligheten kan förändra allt på ett århundrade, och att inte jorden, med sin 4,6 miljarder år gamla historia inte skulle klara det, är att underskatta tillvaron och överskatta sin egen betydelse.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Ylva Strutz skriver:

    Jag ligger mitt emellan. Fundamentalister på ”anod” eller ”katod” sidan är lika dåliga kålsupare. När jag var barn för så där 50+ år sen levde vi ju i harmoni med naturen – våra ”telefoner” barn emellan var tomma trådrullar med björntråd – lite skillnad mot vad som produceras idag – och som vi utsätter våra barns hjärnor för. För att bara ta ett exempel.
    Vi kan inte bortse från den enormt snabba förändring i livsstil som skett på 50 år! Den utveckling motsvarar nog nästan miljarder år tillbak i tiden.

    //Ylva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s