Skall politiker vara införstådda vad de beslutar om?

on

En del diskussioner har jag varit med om idag mellan politiker och tjänstemän. Jag som politiker skall nöja mig med den informationen som jag får, tycker en del tjänstemän. En del politiker tycker att är man i majoritet då har man rätt att få mer och oftare information än vi som är i minoritet . Det är inte sakkunskap som är politik utan politik är mer jävlar anamma…

Jag trodde inte att jag skulle överleva diskussionen utan att måste bli arg men jag behöll lugnet något så när.  Jag tror det själv i alla fall och förstår att andra kanske inte tycker som jag.

Jag kan bara säga att vi har allvarliga problem med bilden av vår roll som politiker. Det är inte bara tjänstemän som har stenåldersbilden av dessa olika roller. Det är politiker som på allvar menar att  minoriteten skall ha sämre beslutsunderlag . Det är enligt dessa det som kännetecknar villkoren för politik.  Politik är någonting annat, som jag inte förstod vad det skulle kunna vara men kunskap hörde inte riktigt dit och inte beslutsunderlag heller.

Det är kanske där skillnaden ligger i  sossepolitik och folkpartipolitik. Jag vill tycka och tänka själv. Jag vill kunna argumentera varför jag var med och tog ett beslut,  reflektera över innebörden av ett beslut. Jag skall inte rösta bara för röstandets skull. Jag vill kunna förklara varför ett beslut är ett bra beslut.

Alla har inte samma uppfattning om politikerrollen och jag får bara ödmjukt konstatera det men jag behöver inte tycka likadant.

Jäkla tur att jag är med i Folkpartiet eller det är också ett medvetet val jag gjort utifrån vissa sakkunskaper som jag tagit del av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s