Jag behöver inte göra allt själv!

I dagens Norrbottens Kuriren så fastnade jag på en notis om ett medborgarförslag som är inlämnat till kommunen angående ökat användande av öppen källkod! Detta är en av de saker som jag själv inte motionerat om ännu, delvis på grund av att jag motionerat så mycket på sistone att jag, så att säga, måste ta det lite lugnt ett tag.

Det är inlämnat av en kille från Trångfors i Boden, som jag genast spårade upp via Ubuntu forums och sedan vidare till Facebook, och nu har kontakt med. Killen heter Petter Nilsson och det visar sig att vi har mycket gemensamt vad det gäller inställningen till öppen källkod och synen på integritetsfrågor!

Som flitiga bloggläsare vet, så har jag bloggat om detta tidigare – och jag påminner igen om att exempelvis WordPress, som detta skrivs och läses i tillhör ”öppen källkod”.

Det känns skönt att inte vara den som alltid motionerar om allt nytt som kommunen måste ta itu med, men ni kan lita på att jag kommer att stötta den här motionen hela vägen till (ett förhoppningsvis positivt) beslut, som kommer att resultera i massivt sänkta licenskostnader, och större framtida IT möjligheter i Bodens kommun!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s