För FRA

Ja, jag tänkte att jag skulle hjälpa FRA lite vad det gäller den information de kommer att kunna utvinna när alla accesspunkter hos internetleverantörerna är utbyggda – kolla här på Google flu trends. Kolla här för specifik info om Sverige. Google Analytics är också en bra inspiration – det tar reda på allt man kan tänkas vilja veta om den som surfar till en specifik sida! Det är ju tur att Googles valspråk är: Don’t be evil

Om ni gör som Google så kan ni ju kolla läget vad det gäller nöjdheten i Sverige med olika saker, exempelvis skola, vård och omsorg. Ni kan kolla hur många som funderar på att tillverka en hemmagjord bomb, vilka som har har mest pengar över, vilka som letar porr, information om urinvägsinfektioner, könssjukdomar, intresset för nya bilmodeller, hur många som söker nytt jobb m.m.

Om ni har problem med att komma på olika ”sökord”, så kontakta mig, jag bidrar gärna med min kreativitet! Och vad det gäller de specifika ”tillåtna” sökorden – det är lugnt, det är ändå aldrig någon som skulle få reda på ifall ni kollar lite annat också. -Ni måste ju ändå gå igenom allt informationsflöde, så lite extra skadar ju inte. Det är hursomhelst mycket lättare och mer resursbesparande än att avlyssna specifika objekt, som ni varit tvungna att göra hittills.

Detta är ett tänkbart scenario och det ”bästa” av allt är att FRA då också kan koppla ihop just DIG och vad DU tycker, med de olika sökorden, så att de kan se till att ”problemet får en lösning”. *ironi*

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s