Varför flyttar norrbottningen?

on

Om inte den offentliga sektorn kan växa i all oändlighet, vem skall då ordna försörjningen i byarna och i städerna? Det vi kan vara överens om är att arbete är en av de viktigaste faktorerna som gör att människor flyttar till olika ställena.  Finns det dessutom bostadsområden med närhet till skola, förskola, affär och bensinstation, då är inflyttningen ett enkelt val för hela familjen.

Om inte de offentliga jobben räcker till alla, vem skall då kunna försörja oss? Finns det företag som kan anställa? Finns det folk som vill starta eget? Finns allt detta då har inte Norrbotten några som helst problem..

Hur ser befolkningsstatistiken ut för Norrbotten? Inte så vackra siffror gällande inflyttning. Det står minus i de flesta kommuner i Norrbotten…Det står att läsa i dagstidningar att det ser bra ut på jobbfronten i Norrbotten. Då uppstår negativ befolkningsutveckling som en olöst gåta? Varför stannar inte folket om det finns jobb och otroligt vackra bostadsområden i länet?

Vad är det som fattas? Undrar om det är någon som har forskat kring fenomenet?

Har alla som inte känner att de kan förverkliga sig själva lämnat länet? Är det potentiella företagare som  tyckt att de inte haft möjlighet som sökt sig någon annanstans? Är det bara ungdomar som flyttar? Varför kommer inte lika många tillbaks?

Om vi har jobb, fina bostadsområden och en positiv attityd för inflyttade varför stannar inte  människor i länet eller varför kommer inte människor hit?  Vet de inte att vi välkomnar dem? Varför vet de inte att vi behöver flera företagare i länet och att vi välkomnar alla som verkligen vill någonting? Det är någonting som inte stämmer…Är bilden som vi har om oss i Norrbotten en annan än de som inte stannar eller de som inte väljer att flytta hit?

Vet de som inte kommer någonting som vi i Norrbotten inte vet att de vet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s