Rörel(S)en i valet 2010 två steg tillbaka?

(S) i Boden har dragit igång sin valrörelse. Tråkigt då att det blev två steg tillbaka! Den första fråga man tog upp i fredags rörde nämligen uranbrytning, som man är emot, både i kommunen och i landet.

Typisk ståndpunkt av numera icke (S)olidariska (S)ossar. Man tycker alltså att kärnkraft är nödvändigt, men man anser att brytningen ska ske i andra länder. (Jag antar att de tycker så om kärnkraften, för så korkade kan de ju inte vara att de vill stänga av 50% av all el!?)

Likadant var det med forskningen runt kärnkraft, vilket medfört en stagnation och emigration av kunnigt folk på området.

I Boden vill alltså sossarna att uranbrytning ska ske i länder där kanske inte skyddsföreskrifter och miljölagstiftning når upp till den höga standard som vi har i Sverige. Varför då om jag får fråga? Bättre då att det görs på ett miljöanpassat och hälsobejakande sätt, i vårt eget land, där vi kan kontrollera hela processen!

Om ett antal år kanske vi kör våra bilar på miljövänlig (känkrafts?) el. Vi kanske använder evighetsbatterier i mobiltelefonen och laptopen med en strömproducerande livslängd på 30-100år, vilka laddas av en liten inbyggd strålkälla.

Alla dessa framsteg vill (S) stoppa. -Jag tror man gjort ett fel(S)teg redan innan valrörelsen satt igång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s