Deltidstämplingen behöver utvärderas.

on

 På landsmötet har vi verkligen fått partiet att förstå problemen med marginaleffekterna som finna i våra bidragssystem och som går stick i stäv med regeringens arbetslinje. Det är alltid bättre att kunna ta ett arbete på några timmar eller dagar än att stå helt utanför arbetsmarknaden. De allvarligaste problemen finns idag för ensamstående föräldrar som kanske både har bostadsbidrag och försörjningsstöd som förlorar pengar på att ta ett jobb men det mest kända och det som drabbar flest är reglerna för deltidstämplingen. Vi ska inte ta ett enda steg tillbaka till den evighetsförsörjning som de tidigare socialdemokratiska reglerna för a-kassan  innebar men vi ska se till att det alltid finns en morot till att acceptera ett kortare jobberbjudande. Detta är en viktig väg in på arbetsmarknaden och till en egen försörjning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s